Tehokas oppiminen

Aikuisopiskelijan oppimistyylien vahvistaminen

Nuorempana on yleensä vallalla vahvemmin yksi oppimistyyli, mutta iän myötä opimme käyttämään ja vahvistamaan erilaisia oppimistyylejä. Aikusiopiskelijan tavoitteena on saada mahdollisimman laaja ja monipuolinen oppimistyyli ja tätä kautta mahdollisimman hyvä oppimiskyky. Tämän vuoksi omia oppimistyylejä tulee tarkastella ja kehittää.
Oppimistyylejä, jotka ovat heikoimmilla, tulee pyrkiä vahvistamaan, jotta oppiminen sujuu erilaisissa oppimistilanteissa. Kun olet selvittänyt itsellesi millainen oppimistyylisi on, voit aloittaa heikompien oppimistyyliesi vahvistamisen. Tiedätkö sinä, mikä on sinulle ominaisin tapa oppia? Tunnistatko edellä esitetystä mihin ryhmään kuulut?

Motivaation osuus oppimisessa

Lopuksi oppimiseen vaikuttaa suuresti motivaatio. Sanotaan, että ihminen oppii melkein mitä vain, jos sitä tarpeeksi kovasti haluaa. Motivaatiota parantaa se, mitä tarpeellisemmaksi opiskelun kokee ja mitä myönteisemmin siihen asennoituu. Tärkein asia motivaatiossa on päämäärän asettaminen. Kun asetat päämäärän, siitä tulee sinulle tavoite, jota kohti ponnistella. Tavoitteen voi pilkkoa pienempiin osiin, jolloin on helpompi huomata oma edistyminen. Oppimista tukee myös ryhmässä oppiminen, tästä on esimerkkinä erilaiset vertaistukiryhmät. Sanotaan, että utelias mieli pitää ihmisen nuorena. Mitä uteliaammin jaksamme oppia uutta, sitä mielenkiintoisempana elämä pysyy.

Mikäli kiinnostuit oppimistyyleistä tutustu näihin:
http://www.creativelearningcentre.com

Kirjallisuutta:

Barbara Prashnig – Eläköön erilaisuus: oppimisen vallankumous käytännössä
Barbara Prashnig – Erilaisuuden voima: opetustyylit ja oppiminen

Teksti: Sonja Vainio

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *