Miten selviytyä työpaikan huhumyllystä?

Joskus kuulee sanottavan, että asioista ei voi tiedottaa, koska ei vielä ole tehty päätöksiä ja punnitaan eri vaihtoehtoja. Olisi kuitenkin parempi, että näistä vaihtoehdoista tiedotetaan kuin se, että tietoa pantataan. Toki tietyt yhteistoimintaneuvotteluun liittyvä tilanteet ovat sellaisia, että kaikkea ei voi kertoa, mutta silloinkin olisi tärkeää avoimesti kertoa kaikki mitä voidaan.

Työpaikkakiusaaja huhujen liikkeelle panijana

Joskus huhujen käynnistämisessä tai pyörittämisessä voi kyse olla yhdestä pahantahtoisesta henkilöstä, joka osana valtapeliä ja oman aseman pönkittämistä laittaa liikkeelle perättömiä huhuja. Huhut voivat kohdistua yhteen yksilöön tai johonkin ryhmään ihmisiä.

Yksi viimeaikojen kuuluisimmista tilanteista julkisuudessa on ollut Hilkka Ahteen työpaikkakiusaamisesta tuomion saanut Timo Rädyn tapa toimia työpaikalla. Varsinkin oikeuden käynnin aikaan Ahteesta kerrottiin paikkansa pitämättömiä huhuja tavoitteena yrittää mustamaalata Ahdetta työntekijänä.

Toisinaan tällaiset huhujen levittäjät voivat olla hyvin laskelmoivia ja he toimivat eri pelisäännöillä kuin muut. Tällaiset laskelmoivat henkilöt kokevat olevansa sääntöjen yläpuolella ja joskus heidän käsityksensä todellisuudesta on heikentynyt. Monesti tämän tyyppinen käytös liitetään narsismiin. Narsismi ilmiönä puhuttaa tänä päivänä paljon. On hyvä hakea narsismista tietoa, mikäli vaikuttaa siltä, että sinun työpaikallasi vaikuttaa tämän tyyppinen henkilö.

Huhuissa totta toinen puoli?

Puolueettomat ihmiset ajattelevat helposti, että huhussa on totta toinen puoli. Joskus voi näin olla, mutta silloin kun huhuja levittää pahantahtoinen narsisti, niin asioilla ei todennäköisesti ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa. Narsistit ovat myös hyvin sinnikkäitä puhumaan pahaa eivätkä lopeta sitä, kun ovat jonkun silmätikukseen ottaneet. Siinä missä ”normaali” ihminen toteaa ettei jaksa enempää asiasta jauhaa, niin narsisti ei väsy ennen kuin on nujertanut uhrinsa henkisesti.

LUE LISÄÄ SEURAAVALTA SIVULTA…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *