Miten selviytyä työpaikan huhumyllystä?

Huhujen kohteena oleva henkilö voi kokea olonsa todella uupuneeksi. Varsinkin jos kukaan ei puolusta häntä. Jos työyhteisöä johdetaan pelolla, eivät kollegat välttämättä uskalla puuttua tilanteeseen. Tilanne on hankala ja se rasittaa kaikkia osapuolia. Paljon energiaa sitoutuu valtapeliin ja huhumyllyyn sen sijaan että energia käytettäisiin työtehtävistä suoriutumiseen.

Huhu lähtee liikkeelle vahingossa

Joskus voi huhumylly lähteä liikkeelle vahingossa. Joku kuulee tai ymmärtää asian väärin ja kertoo sen eteenpäin. Jos oikeaa tietoa ei ole tarjolla, ihmiset spekuloivat ja muodostavat omia teorioita. Tästä puuttuu kuitenkin pahantahtoisuus ja huhut on helppo oikaista.

On hyvä tiedostaa, että aivomme reagoivat eri tavalla negatiivisiin asioihin kuin positiivisiin. Aivomme ovat rakennettu niin, että uhat saavat mielessämme enemmän huomiota kuin hyvät asiat. Tämä kannattaa muistaa seuraavalla kerralla, kun kuulee negatiivisia huhuja.

Terveessä työyhteisössä ei ole tilaa huhuille

Silloin kun työpaikalla on selkeät pelisäännöt, on huhumyllyjen mahdotonta pyöriä. Kun pelisäännöt ovat epäselvät, niin kukaan ei tiedä miten tilanteeseen suhtautua tai miten pitäisi toimia. Huonossa työyhteisössä huono käyttäytyminen kuten huhujen levittäminen siedetään. Hyvässä työyhteisössä on kaikille selvää, että asioista ei puhuta selän takana, vaan kaikesta keskustellaan avoimesti. Terveessä työyhteisössä keskitytään työn tekemiseen ja tulosten aikaan saamiseen.

Luottamuksen merkitys

Työyhteisössä, jossa on luottamuksellinen ilmapiiri, ei ole pelkoa, että rangaistaan jos sanoo mielipiteensä. Monesti ajatellaan, että tieto on valtaa ja siksi sitä pihdataan. Tiedon pihtaaminen kuitenkin tekee työn teon hankalaksi, eikä todellisuudessa auta ketään. Menestyvät yritykset ovat niitä, joissa tieto kulkee avoimesti ja ilmapiiri on terve.

Miten pitäisi toimia tilanteessa, jossa huomaat että sinusta levitetään perättömiä huhuja?

Ensimmäiseksi kannattaa kirjoittaa ylös kaikki mitä kuulet. Ota seuraavaksi yhteys joko liittoon, esimieheesi, työterveyshuoltoon tai henkilöstöhallintoon – riippuen siitä minkä itse koet parhaaksi. Julkisesti ei välttämättä kannata alkaa kovasti puolustautumaan, sillä saatat silloin tahtomattasi vahvistaa huhuja. Useimmiten asiat saadaan ratkaistua kolmannen osapuolen avulla. Mikäli ratkaisuun ei päästä niin voimme onneksi Suomessa olla turvallisin mielin. Maamme oikeuslaitos suhtautuu kiusaamiseen ja huhujen levittämiseen vakavasti. On hyvä tietää, että oikeutta voi hakea myös juridisia teitä pitkin ja tässä voi esimerkiksi liiton henkilökunta olla apunasi.

 

Teksti: Sonja Vainio

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *